News , Guide

Διοργανώθηκε με επιτυχία το φιλανθρωπικό τουρνούα «MAKE A DIFFERENCE»

Συγκεντρώθηκαν πέραν των δύο χιλιάδων ευρώ

Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2024

Με πλήρη επιτυχία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το φιλανθρωπικό τουρνουά Beach Volley «MAKE A DIFFERENCE», στα γήπεδα του Αποστόλου Ανδρέα στον Πρωταρά, το οποίο διεξήχθη στις 10 και 11 Αυγούστου.

Σε γραπτή του ευχαριστήρια επιστολή, ο εκ των διοργανωτών του τουρνουά, Γιώργος Κυπριανίδης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν, αλλά και προσέφεραν για την διεξαγωγή του τουρνουά.

«Με τη δική σας συνεισφορά καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των €2,636.71 τα οποία δόθηκαν στο Ταμείο Κληροδοτήματος Άπορων Φοιτητών της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου η οποία θα διαθέσει το ποσό ως μία υποτροφία», ανέφερε ο κ. Κυπριανίδης.

Μετά το επιτυχημένο περσινό τουρνουά, σημείωσε, «φέτος προσπαθήσαμε να βάλουμε τον πήχη λίγο ψηλότερα συνεπώς εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα μας με την Σχολή Χορού Σιακαλλής, την Σχολή Χορού Κύπρος Latin Dances, την Zumba instructor Γιώτα Σέργη, τον SpikeBall Ambassador κο. Παπαλοίζου και φυσικά με συναρπαστικά παιχνίδια beach volleyball».

viber_image_2024-08-24_11-25-27-525.width-1024.jpg

Κοινωνικά Μηνύματα

Παράλληλα, τόνισε ότι «γνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός εκτός από τα οφέλη τα οποία έχει, αποτελεί τον αθόρυβο κοινωνικό αρωγό για να περάσουμε κάποια κοινωνικά μηνύματα αλλά και να συνεισφέρουμε. Το πρώτο μήνυμα που επιθυμούσαμε να περάσουμε είναι ότι οι φοιτητές μας είναι το μέλλον της χώρας μας συνεπώς οφείλουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε. Η Ιερά Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου λειτουργεί ταμείο κληροδοτήματος άπορων φοιτητών στο Παραλιμνί, το οποίο μέσα από εκδηλώσεις όπως τη δική μας συγκεντρώνει εισφορές, οι οποίες διατίθενται σε φοιτητές μας είτε για να αρχίσουν τις σπουδές είτε για να ολοκληρώσουν τις σπουδές».

Το δεύτερο μήνυμα, είπε «είναι ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί έμπρακτα να κάνει τη διαφορά στις ζωές άλλων συμπολιτών μας αρκεί να ενδιαφέρεται. Όταν κάποιο άτομο ενδιαφέρεται τα υπόλοιπα ‘κομμάτια’ εναρμονίζονται για να πετύχει αυτόν το στόχο».

Επιπλέον ευχαρίστησε όσους προσέφεραν για την πραγματοποίηση του τουρνουά. «Δημιουργήσαμε μια εξαιρετική ομάδα και επιθυμώ να ευχαριστήσω τους 4 συνδιοργανωτές μου: Γιώργο Χριστοδούλου, Aνδρέα Αμερικάνο, Πάρη Λοιζίδη και την Μαρία Νεκταρία Πολύμερου. Πρόκειται για άτομα με κοινωνική παιδεία, ευαισθησίες και διάθεση να συνεισφέρουν.

viber_image_2024-08-24_11-25-27-959.width-1024.jpg

Να ευχαριστήσω θερμά και τους ανιδιοτελείς εθελοντές μας για τον χρόνο που αφιέρωσαν, τη θετική διάθεση και τη βοήθεια που μας παρείχαν: την Ειρήνη Καλλένου, τον Νικόλα Τοουλιά, Νικόλα Παπαδόπουλο, Γιώργο Χατζηπαναγή, Μαρκέλλα και Γιώργο Γεωργίου, Χριστίνα Γεροντίδου, Ειρήνη Καβάσιλα, Νικόλα Ζαρτί, Πάολα Χριστοδούλου, Μάριο Χριστοδούλου, Στάθη Παπαευσταθίου, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, Δημήτρη Aναγιωτό, Κωνσταντίνο Καραμάνο, Θησέα Σαματά, την Μαρία Παπαγεωργίου, Σοφία Λοιζίδη, Θεοδώρα, την Λεώνη Κυπριανίδου και πολλούς άλλους. Φέτος όλοι μαζί κάναμε την διαφορά γράφοντας ακόμη μια όμορφη σελίδα στο βιβλίο των αναμνήσεων μας που θα μας συνδέει για πάντα».

Δεν παρέλειψε εξάλλου να ευχαριστήσει όσους στήριξαν την προσπάθειά τους. «Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς μας που επιβαρύνθηκαν με το οικονομικό σκέλος της εκδήλωσης.

Καταρχάς τους Σπόνσορες μας, το CAVO MARIS ΒΕΑCH HOTEL, PIZZA HUT, ALMOND BUSINESS HOTEL, τη δικηγορική εταιρεία ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ και το δικηγορικό γραφείο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες να εκφράσουμε και στους Υποστηρικτές μας την εταιρεία Χρίστος Α. Παπαέλληνας Λτδ, τις ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ FRANGOPOULOS LTD, το LAIKO COSMOS TRADING LTD, το MR BROWN- L.ZOTIADES TRADING LTD, PERSKINDOL, Greenbay Watersports, ΚΕΑΝ AQUA CRYSTAL Ltd, ATLANTICA AQUA BLUE HOTELS, ANGYS PERSONALISED GIFTS (ΠΑΝΟ + ΦΑΝΕΛΕΣ), την Χρίστος Ποέρος Εlectrical (προβολείς και τον φωτισμό), ANTONI TOUSOUNA (ΟΜΠΡΕΛΕΣ), ΕΛΛΗΝΑΔΙΚΟ για τον πάγο, Χάρη Μιχαήλ (Φυσιοθεραπευτή), Δημήτρη Ιάπωνα (ΓΕΝΗΤΡΙΑ), Δημήτρη Αναγιοτό (DESIGN), Κώστας ΞΥΔΙΑΣ Electrical (για τον ηλεκτρισμό), την ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ μας κα. Μαριάννα Έλληνα από το PI QOO PHOTOGRAPHY, ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΡΡΑ -WAVE MOTION WATERSPORTS, PAPADOPOULOS WATERMAN LTD, ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΑΠΑΛΟΙΖΟΥ (SPIKEBALL ΑΜΒΑSSADOR)».

viber_image_2024-08-24_11-25-28-181.width-1024.jpg

Ευχαρίστησε ακόμα «τον Έντιμο Δήμαρχο Παραλιμνίου τον κο. Γεώργιο Νικολέττο για την υποστήριξη που είχαμε φέτος σχετικά με τα γήπεδα μας (περίφραξη, νερό, νετ, γραμμές, αποχωρητήρια, καθαρισμό γηπέδων κτλ.) ιδιαίτερα επειδή τα γήπεδα ήταν σε πλήρη αδράνεια από το 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο 2022. Χωρίς την υποστήριξη του Δήμου Παραλιμνίου το τουρνουά μας δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί με επιτυχία. Ευχαριστίες όμως εκφράζουμε και στον τέως Δήμαρχο Παραλιμνίου, τον κο. Πυρίλλη, που δημιούργησε τα γήπεδα τον Οκτώβριο 2022 κατόπιν δικού μας αιτήματος».

Επισημαίνει εξάλλου πως «στο τουρνουά μας φέτος τιμήσαμε τρεις προσωπικότητες.

Τον Ματθαίο Αβερκίου για την πολύτιμη συνεισφορά του στην Κυπριακή πετόσφαιρα αλλά και στα φιλανθρωπικά τουρνουά μας ανά τα χρόνια. Ο Ματθαίος Αβερκίου κοσμεί τα γήπεδα της 1ης κατηγορίας στην πετόσφραιρα εδώ και μια δεκαετία. Ξεχώριζε πάντα για το ταλέντο του, την υψηλή αντίληψη για το παιχνίδι και το ένστικτο του στα τελειώματα. Ο Ματθαίος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από την Ολυμπιάδα Νεάπολης, συνέχισε στο ΑΠΟΕΛ όπου μετέπειτα έγινε αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, αγωνίστηκε στην ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, την ΟΜΟΝΟΙΑ και τώρα στο ΑΠΟΕΛ.

Κέρδισε το πρωτάθλημα και το κύπελο με την ΟΜΟΝΟΙΑ ενώ είχε πρωταγωνιστική συμβολή σε μια από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές πορείες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που έφτασε μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη στο CEV CHALLENGE CUP. Ο Αβερκίου είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Κύπρου εφήβων στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες.

viber_image_2024-08-24_11-25-28-384.width-1024.jpg

Είναι άτομο που διακατέχεται με υψηλές αξίες, επιμονή και θετικότητα. Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι κατάφερε να συνδυάσει τον αθλητισμό στο ψηλότερο επίπεδο εντός Κύπρου με τις σπουδές του δείχνοντας έμπρακτα ότι είναι κάτι που γίνεται. Τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά σου στην πετόσφαιρα αλλά και στα διάφορα τουρνουά που διοργανώσαμε. Ο Ματθαίος Αβερκίου τιμήθηκε επίσης με το μετάλλιο ALL STAR MAKE A DIFFERENCE από το τουρνουά μας».

Στο τουρνουά τιμήθηκε επίσης με το βραβείο FAIR PLAY 2024 o Γιώργος Χρυσοστόμου, ο οποίος τον Φεβρουάριο 2024 είχε ανακηρυχθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Πρεσβευτής του FAIR PLAY για το 2024 . Ο κος. Χρυσοστόμου υπήρξε πετοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για 20 χρόνια αποκτώντας πολλούς τίτλους και διακρίσεις. Αγωνίστηκε σε όλες τις Εθνικές ομάδες της Κύπρου- εφήβων, ανδρών και ενόπλων. Από το 2008 είναι προπονητής της Εθνικής Ενόπλων στην πετόσφαιρα. Το 2015 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Ήθους και Προσφοράς από την ΕΑΚ ενώ το 2022 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Ήθους και Προσφοράς από το Διεθνές Στρατιωτικό Συμβούλιο. Ο κος. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι το Fair Play ξεκινά από τον αυτοσεβασμό, τον σεβασμό για τον αντίπαλο και τον σεβασμό προς τους κανόνες ενώ βοηθά στην ενίσχυση της φιλίας. Τόνισε ότι από όλα τα τρόπαια που έχει λάβει στην καριέρα του τα βραβεία ήθους ήταν αυτά που ήταν πιο σημαντικά για τον ίδιο.

Τίμησαν επίσης την Πρωταθλήτρια μας στο άλμα εις ύψος Λεοντία Καλλένου. Η Λεοντία υπηρέτησε τον πρωταθλητισμό με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Προτού καν συμπληρώσει τα 17 της χρόνια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων στο Άιλ οφ Μαν (Isle of Man). Αναδείχθηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές πρώτη στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα της Αμερικής το 2014 και το 2015. Το 2015 ανέβασε το Παγκύπριο ρεκόρ στον κλειστό στίβο στο 1,93μ., στο Φέιτβιλ. Δύο μήνες μετά, στις 15 Μαΐου 2015, ξεπέρασε το 1,93μ. και στον ανοικτό στίβο (Στάκβιλ). Το καλοκαίρι του 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για την οικονομία των καταναλωτών στο Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια στην Αμερική και επέστρεψε στην Κύπρο για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην Βραζιλία. Το αποκορύφωμα της καριέρας της ήταν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βραζιλία το 2016 ενώ ήταν μόλις 22 ετών.

Το εντυπωσιακό με την Λεοντία Καλλένου είναι ότι όσο πιο ψηλά έφτανε τόσο πιο ταπεινή ήταν. Σημειώθηκε ακόμα η συνεισφορά της Λεοντίας Καλλένου το 2014 στη διοργάνωση του 1ου Φιλανθρωπικού μας τουρνουά MAKE A DIFFERNCE παρά το πιεστικό της πρόγραμμα. Το 2021 η Λεοντία ολοκλήρωσε την πλούσια καριέρα της, είναι παντρεμένη με τον επίσης πρωταθλητή μας στον ακοντισμό Πάρη Μπατζάβαλη και έχουν μια πολύ όμορφη οικογένεια.

viber_image_2024-08-24_11-27-56-565.width-1024.jpg

Απονομή Βραβείων

Την απονομή των βραβείων έκανε ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος, μαζί με τους Χορηγούς μας, όπως και τον Πρεσβευτή του FAIR PLAY (Κ.Ο.Α) Γιώργο Χρυσοστόμου, τον πετοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Ματθαίο Αβερκίου και την πρωταθλήτρια μας στο άλμα εις ύψος, Λεοντία Καλλένου.

ΒΡΑΒΕΙΑ

  • Το PIZZA HUT FAIR PLAY AWARD για το 2024 παρέδωσε ο πρεσβευτής του FAIR PLAY 2024 (K.O.A) Γιώργος Χρυσοστόμου στον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο φοιτητή οδοντιατρικής που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην Εθνική Κύπρου ενόπλων πετόσφαιρας.
  • Το βραβείο του ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΥ ΠΑΙΧΤΗ του ΤΟΥΡΝΟΥΑ (ΜVP) πήρε ο Γιώργος Χριστοδούλου.
  • Το βραβείο του ΠΙΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ (TALENT 2024) κατέκτησε ο Σταύρος Ζυμαράκης.
  • ΑLL STARS MAKE A DIFFERENCE αναδείχθηκαν οι: Ματθαίος Αβερκίου, Χριστίνα Μαραγκού, Μάριος Χριστοδούλου, Νικόλας Οικονόμου, Joanna Παπαναστασίου και Γιώργος Πλουτάρχου.
  • OMAΔΑ ΕΚΠΛΗΞΗ αλλά και η πιο Ψυχαγωγική Ομάδα του Τουρνουά αναδείχθηκε η ομάδα M A R I O S – Στάθης Παπαευσταθίου, Μάριος Χριστοδούλου, Ντίνος και Κυριάκος.
  • Την 3η θέση κατέκτησε η πολύπειρη ομάδα PΑRALIMNI VC – Νικόλας Οικονόμου, Δημήτρης, Γιώργος, Χρίστος και Ανδρέας Χ’ Κωνσταντής.
  • Την 2Η Θέση κατέκτησε η ενθουσιώδης ομάδα ΚΕΟ, Tζιοάννα Παπαναστασίου, Σώτια Παπαναστασίου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σώτος Καζάζης, Νάγια Πάτη, Μικαλέλλα Παναστασίου, Δημήτρης Παφίτης και Σταύρος Ζυμαράκης. Στην ομάδα ΚΕΟ δόθηκαν δώρα από την PERSKINDOL συνολικής αξίας €238.
  • Την 1η Θέση κατέκτησε η ομάδα KΥPRIANIDES – Ματθαίος Αβερκίου, Χριστίνα Μαραγκού, Γιώργος Χριστοδούλου, Χρίστος Ποέρος, Γιώργος Γεωργίου, Κρις, Νικόλας Ζαρτίς και Γιώργος Κυπριανίδης. Στην ομάδα KYPRIANIDES δόθηκαν vouchers από τα GREENBAY WATERSPORTS συνολικής αξίας €200.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από το τουρνουά (€2, 636.71) παραδόθηκε την 12/08/24 στις 17:00 από τον Γιώργο Κυπριανίδη, τον Γιώργο Χριστοδούλου και την Χριστίνα Γεροντίδου στον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο, στην Εκκλησία της Παναγιώτισσας, στον Πρωταρά. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί θα δοθεί ως μια υποτροφία σε κάποιον νεαρό φοιτητή.

«Τέλος, να ευχαριστήσω όλους εσάς που δώσατε το παρών σας και στηρίξατε την προσπάθεια μας. Με το δικό σας μοναδικό τρόπο συνεισφέρατε στην προσπάθεια που κάνουμε», σημείωσε ο κ. Κυπριανίδης.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close